Elev för en dag
Elev för en dag
Kontakta oss
Kontakta oss
Senaste nytt
Senaste nytt
Hur är det egentligen att gå på skolan?

Att vara elev på Thoren Innovation School

På Thoren Innovation School lär du dig att hitta innovativa lösningar till de globala utmaningar som världen står inför. Du får sedan testa dina idéer i verkligheten, bland annat genom Ung Företagsamhet och uppdragsbaserad praktik. På det sättet blir du redo för framtidens jobb och kan skapa ett mer hållbart, innovativt samhälle för oss alla.  

Lär dig i verkligheten

Innovation sker ute i verkligheten – och det är där vi vill vara. Därför får du på Thoren Innovation School lära dig i ett nära samarbete med mängder av nytänkande aktörer. 

Elever sitter och jobbar med laptops

Verklighetsnära projekt

Tillsammans med företag, myndigheter, universitet och organisationer får du driva case och projekt – och lära dig i verkligheten, helt enkelt.

Elev använder mikroskop

Uppdragsbaserad praktik 

I stället för att bara vara på en arbetsplats får du ett alldeles eget uppdrag utifrån dina förmågor och intressen. Uppdraget utför du sedan under en tidsperiod med rådgivning från företaget. 

Gästföreläsare som pratar inför elever

Inspirerande föreläsningar

På Thoren Innovation School bjuder vi ofta in inspirerande människor som föreläser om bland annat innovation, teknik och personlig utveckling.

Elev som kopplar kablar i en kopplingsplint

Chans till mycket praktik!

Du som väljer IT Program (El- och energiprogrammet) har dessutom praktik i hela 15 veckor. Win!  

Framtidens skola

Digital undervisning

Teknik har alltid varit en viktig del av Thoren Innovation School. Vi har en digital lärmiljö och du får lära dig värdefulla programkunskaper som är viktiga för just din framtida bransch. Du får även en egen dator som ditt arbetsredskap under gymnasietiden. På en del av våra skolor kan du också hitta spännande teknik som 3D-skrivare och VR-glasögon. 

Elev som använder digital pennaTvå elever som sitter vid en laptopElever i klassrum med laptops
Entreprenörskap

Omvandla dina idéer till ett företag

Som elev på Thoren Innovation School får du tillsammans med dina klasskompisar starta ett företag genom Ung Företagsamhet. Då kan du utveckla de idéer du har fått under olika projekt, och testa dem i verkligheten. Hållbarhet, ny teknik och innovation är några av de fokusområden som du får arbeta extra mycket inom. 
Eleven Hugo har gjort en karriär av att komma på idéer

Eleven Hugo har gjort en karriär av att komma på idéer

En bra idé kommer sällan ensam – när du väl är igång, då är det svårt att sluta. Det bevisar Hugo Lunsjö, elev på Thoren Innovation School i Helsingborg. Han har startat ett företag där han lär grundskoleelever att komma på de bästa idéerna. 
Elever sitter och jobbar med laptops
Upplev vårt unika

Innovation camp

Skulle du vilja åka på en resa i Sverige, träffa likasinnade från hela landet och tillbringa några dagar med spännande projekt, kreativa workshops och roliga aktiviteter? Goda nyheter: på Thoren Innovation School får du göra exakt detta.

På Innovation Camp får du som går i årskurs 2 eller 3 på Thoren Innovation School – tillsammans med TIS-kompisar från hela Sverige – besöka Skåne, Göteborg eller Stockholm där ni får tillbringa några inspirerande dagar fyllda med roliga aktiviteter. På schemat står bland annat spännande studiebesök, kreativa workshops och projekt samt gemensamma kvällsaktiviteter.

Åk på Innovation Camp, träffa nya vänner och låt kreativiteten flöda!
Lärare som coachar två elever framme vid en whiteboard
Få råd och stöttning

Din bästa möjliga gymnasietid

Vi ger dig den bästa möjliga skoltiden och förutsättningar för framtiden – vad det än betyder för just dig. Du får stöttning av en Advisor, som hjälper dig att nå dina kunskapsmål och växa som person. I skolan får du dessutom ta del av Life Hacks, där du bland annat lär dig om din egen och om samhällets utveckling. 
Tävla och vinn proffshjälp

Innovationsgala

Du tävlar med en idé till en uppfinning, och vinnaren från varje skola bjuds in till innovationsgala och Sverigefinal.  

En jury bedömer bidragen utifrån noga utvalda kriterier, och vinnaren av den stora finalen får hjälp av några av Sveriges mest kompetenta tänkare och innovatörer att ta idén vidare till en färdig produkt eller tjänst på marknaden.

Det är ett gyllene tillfälle att boosta sitt innovatörskap och jobba med något omdanande och otroligt!

Unika programfördjupningar

Vi på Thoren Innovation School är stolta över att erbjuda moderna och unika utbildningar. Hos oss kan du till exempel fördjupa dig inom artificiell intelligens, design, webbutveckling eller media. Dagens arbetsmarknad ser inte ut som den gjorde för 20 år sedan – så varför skulle våra utbildningar göra det? Vi anpassar din utbildning efter vad du behöver kunna för att få framtidsjobben, helt enkelt. 

Upptäck våra program:

IT

PROGRAM
El- och energiprogrammet

Creative Media

PROGRAM
Samhällsvetenskapsprogrammet

Science

PROGRAM
Naturvetenskapsprogrammet

Innovation

PROGRAM
Teknikprogrammet
Jag älskar hur lärarna fokuserar på individuell utveckling i stället för att anta att hela klassen har samma behov.
Saba Isam Qahtan Al-Zuhairi
Creative Media
Program
TIS är en skola med fokus på samhällsutveckling, vilket gör att du får lära dig och prova sådant du aldrig gjort förut. Det är underbart att gå på en sådan unik skola.
Yazan Bodir
Innovation
Fler funderingar?

Mer från Thoren Innovation School

Vill du besöka oss?

Jag vill hälsa på!

Du som går i nian har möjlighet att vara Elev för en dag hos oss – då kan du se om vi är skolan för dig och träffa våra elever. Klicka i formuläret så hörs vi! 
Intresseanmälan
Tack för att du kontaktar oss! Vi hör av oss :-)
Oj! Något blev fel. Försök igen.
Har du frågor?

Jag vill veta mer!

Vill du veta mer om hur det är att gå på Thoren Innovation School? Skicka in en intresseanmälan – vi svarar på alla dina frågor! 
Intresseanmälan
Tack för att du kontaktar oss! Vi hör av oss :-)
Oj! Något blev fel. Försök igen.
Göteborg
Helsingborg
Lund
Malmö
Solna
Uddevalla
Besök våra skolor!

Öppet hus

Ta chansen att besöka oss på Öppet hus! Kolla in sidan för den skola du är intresserad av i menyn. Där hittar du datum för nästa öppet hus och annat skoj!