Elev för en dag
Elev för en dag
Kontakta oss
Kontakta oss
Senaste nytt
Senaste nytt
AI-specialist, spelutvecklare eller forskare.

Vilket framtidsjobb vill du ha?

Thoren Innovation School hänger inte bara med i utvecklingen – vi är en del av den. Här får du den kunskap som kommer att efterfrågas alltmer, så att du blir bäst förberedd för framtidens jobb.

Så här förbereder vi dig för en förändrad värld!

Steg 1:

Vi tar oss an GLOBALA UTMANINGAR

På Thoren Innovation School får du ta dig an framtidens utmaningar och göra skillnad på riktigt. Varje projekt är anpassat utifrån de globala målen som finns med syfte att skapa en hållbar utveckling, exempelvis att avskaffa extrem fattigdom, minska orättvisor i världen, skapa fred och lösa klimatkrisen. Under varje projekt får du alltså både lära dig om och hjälpa till att lösa globala problem.

Kille och tjej som jobbar med globala utmaningar

Steg 2:

Vi hittar lösningar genom INNOVATIONSPROCESSER

Efter att du har lärt dig om ett eller flera av de globala målen är det dags att fundera på lösningar. Genom innovationsprocesser får du ta del av problem och utmaningar och med hjälp av idégenerering komma fram till lösningar. Du lär dig metoder för att hitta på nya, kreativa idéer och även hur du förverkligar dem – ett arbetssätt som framgångsrika företag använder världen över.

Elever sitter vid runt bord och jobbar

Steg 3:

Vi utför INNOVATIONSPROJEKT

I det sista steget testar du dina idéer genom ett innovationsprojekt. Projektet genomförs i samarbete med näringsliv, organisationer, universitet eller myndigheter. Då kan du se hur din lösning fungerar i ett verkligt sammanhang och få respons, vilket gör att både din innovationsförmåga och du som person utvecklas. 

Elever som skriver på en whiteboard

Allt det här leder till att:

Du utvecklar din kreativitet och ditt entreprenörskap.
Du knyter kontakter med företag och organisationer.
Du leder din egen utveckling framåt.

= Du löser verkliga problem genom att skapa innovativa lösningar. På det sättet blir du redo för framtidens utmaningar och möjligheter

Självledarskap

Styr din utveckling

Vi vill att du ska få full kontroll över din egen framtid. Därför lär vi dig hur du kan tänka och agera för att leda dig själv framåt och nå dina mål. Du lär dig förstå din nuvarande situation, lista ut vart du vill komma och hur du ska ta dig dit. Självledarskap kan handla om allt från att våga ta mer plats till att slutföra ett stort projekt. Detta ger dig ett försprång och gör att du är redo för framtiden, vad den än må innehålla. I stället för att bara följa alla andra ska du kunna välja din egen väg.

Elev på Thoren Innovation School
Tre år som ger dig möjligheter

Du formar din framtid

På Thoren Innovation School får du ett försprång ut på framtidens arbetsmarknad, när du ska studera vidare eller starta ditt eget företag. 

Starta eget företag

På Thoren Innovation School lär du dig att ta dina idéer vidare från teststadiet till en färdig produkt under Ung Företagsamhet. Efter gymnasiet kan du sedan fortsätta att utveckla ditt företag eller grunda ett helt nytt utifrån allt du har lärt dig.  

Studera vidare

Efter studenten är du redo att studera vidare direkt. Våra program ger dig högskolebehörighet och du får dessutom många nyttiga kontakter med högskola och universitet redan under gymnasiet. 

Börja jobba

Vi vill att du ska sträva efter dina drömmar och kunna komma ut i arbetslivet på en gång efter gymnasiet. På Thoren Innovation School knyter du kontakter med näringslivet under olika projekt och den uppdragsbaserade praktiken – perfekt om du vill börja jobba efter studenten. 
Träffa våra elever

Hur fungerar innovations-processerna?

Eleven Hugo har gjort en karriär av att komma på idéer

Eleven Hugo har gjort en karriär av att komma på idéer

En bra idé kommer sällan ensam – när du väl är igång, då är det svårt att sluta. Det bevisar Hugo Lunsjö, elev på Thoren Innovation School i Helsingborg. Han har startat ett företag där han lär grundskoleelever att komma på de bästa idéerna. 
Fler funderingar?

Mer från Thoren Innovation School

Vill du besöka oss?

Jag vill hälsa på!

Du som går i nian har möjlighet att vara Elev för en dag hos oss – då kan du se om vi är skolan för dig och träffa våra elever. Klicka i formuläret så hörs vi! 
Intresseanmälan
Tack för att du kontaktar oss! Vi hör av oss :-)
Oj! Något blev fel. Försök igen.
Har du frågor?

Jag vill veta mer!

Vill du veta mer om hur det är att gå på Thoren Innovation School? Skicka in en intresseanmälan – vi svarar på alla dina frågor! 
Intresseanmälan
Tack för att du kontaktar oss! Vi hör av oss :-)
Oj! Något blev fel. Försök igen.
Göteborg
Helsingborg
Lund
Malmö
Solna
Uddevalla
Besök våra skolor!

Öppet hus

Ta chansen att besöka oss på Öppet hus! Kolla in sidan för den skola du är intresserad av i menyn. Där hittar du datum för nästa öppet hus och annat skoj!