Elev för en dag
Elev för en dag
Kontakta oss
Kontakta oss
Senaste nytt
Senaste nytt
Hello you!

Boka privat rundtur eller besök Öppet Hus

Välkommen 😊
Psst!

Du vet väl att vi har Öppet Hus på plats på våra skolor? Välj din ort i menyn för att se nästa tillfälle!

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig inom kort!

Boka privat rundvisning!

Vilken skola är du intresserad av?
Vilket progam är du intresserad av?
Vilken dag passar bäst?
Vilken tid på dagen?
Jag samtycker till att Thorengruppen behandlar mina personuppgifter (namn, telefonnummer, uppgift om elev alt. vårdnadshavare) för att fortlöpande kontakta mig avseende information om skolan. Du kan när du vill kontakta oss om du vill upphöra att få information från oss. Vi tar då också bort dina inlämnade personuppgifter. Mer information om vår personuppgiftsbehandlingen finner du på thorengruppen.se/dataskydd.
Göteborg
Helsingborg
Lund
Malmö
Solna
Uddevalla
Tack för att du kontaktar oss! Vi hör av oss :-)
Oj! Något blev fel. Försök igen.
Här hittar du svar!

Vanliga frågor

Blir jag behörig till högskolan efter utbildningen?

Skolans utbildningar är studieförberedande vilket innebär att du, med godkända betyg efter avklarade gymnasiestudier, har behörighet att söka in till majoriteten av de program som erbjuds på universitet eller högskola.


Hur ser mina möjligheter ut efter gymnasiet?

Efter Thoren Innovation School är möjligheterna oändliga. Eftersom alla våra utbildningar är högskoleförberedande kan du välja att studera vidare på högskola eller universitet. Du kan även börja jobba direkt eller starta eget företag med alla kunskaper du lärt dig under Ung Företagsamhet på skolan.

Är jag behörig till gymnasiet?

För att börja på ett högskoleförberedande program behövs godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk, engelska, matematik samt i minst nio andra ämnen från grundskolan. Om du inte uppfyller dessa krav råder vi dig att prata med din nuvarande skolas studie- och yrkesvägledare för att se över dina alternativ. Du kan läsa mer om behörighet till gymnasiet här.

Hur höga antagningspoäng krävs för att bli antagen till Thoren Innovation School?

Antagningspoängen skiljer sig från år till år och det går därför inte att säga hur höga de kommer att vara i framtiden. Det du kan göra är att se hur antagningspoängen sett ut tidigare år för att ha något att jämföra med. På din lokala gymnasieantagning hittar du tidigare års antagningspoäng.

Hur söker jag till Thoren Innovation School?

Du söker till skolan via din lokala gymnasieantagning. Du är varmt välkommen att höra av dig till oss om du behöver stöd eller har några frågor.

Vilken åldersgräns är det till gymnasiet?

För att få börja på gymnasiet måste du vara under 20 år. Du får inte heller ha gått en gymnasieutbildning tidigare.

Hur kommer jag i kontakt med skolan?

Kontaktuppgifter till personalen på respektive skola hittar du på ortssidorna.

Vilka utbildningar har ni?

På Thoren Innovation School erbjuder vi följande program: IT Program (El- och energiprogrammet), Innovation Program (Teknikprogrammet), Science Program (Naturvetenskapsprogrammet) och Creative Media Program (Samhällsvetenskapsprogrammet).

Notera att utbildningsutbudet varierar från skola till skola. I huvudmenyn hittar du varje ortssida, där du kan se vilka program som erbjuds på den skola du är intresserad av.

När är det skolstart?

Skolan startar i augusti. Datum och mer information om skolstarten får du veta i ditt antagningsbesked.

Hur ändrar jag mitt skolval?

Det är den lokala gymnasieantagningen som har hand om alla ansökningar till gymnasiet. Kontakta din lokala gymnasieantagning för att få hjälp med att ändra ditt skolval.

Hur ser schemat ut på Thoren Innovation School?

Vi varvar det traditionella schemat med dagar då fokus ligger på att lösa problem, arbeta med ämnesövergripande projekt och ta sig an utmaningar. Under dessa så kallade Innovationstider får du, tillsammans med din projektgrupp, mer sammanhängande tid att sätta er in i ett visst uppdrag – ett arbetssätt som är närmare verkligheten på en arbetsplats än en vanlig skoldag. Genom Innovationstiden får du även möjlighet att själv påverka hur din skoldag ska se ut.

Utöver detta jobbar vi mycket med projekt och case och tar ofta in inspirerande föreläsare inom bland annat innovation, teknik och personlig utveckling.

Vad är Thoren Sports Academy?

Genom vår idrottsförening, Thoren Sports Academy, kan du satsa på din idrott på gymnasiet. Du får utöva din sport under det individuella valet och kan få extra stöd i skolan om du missar något på grund av sporten. Kontakta skolans rektor för att ta reda på om det är möjligt för dig att utöva just din sport genom Thoren Sports Academy.

Blir jag högskolebehörig efter utbildningen?

Samtliga program på Thoren Innovation School är högskoleförberedande, vilket betyder att du, med godkända betyg efter avklarade gymnasiestudier, har behörighet att söka till universitet eller högskola.

Är kurserna på programmen svåra?

Det sker en skillnad i svårighetsgrad när du går från högstadiet till gymnasiet. Skolan arbetar med individuellt anpassade studie- och utvecklingsplaner för att det ska bli enklare för dig att sätta upp mål efter dina personliga mål och förutsättningar.

Skrivstil med texten "Innovationsgymnasiet"
Så här förbereder vi dig för en förändrad värld
Vi tar oss an globala utmaningar
På Thoren Innovation School får du ta dig an framtidens utmaningar och göra skillnad på riktigt.
Lösningar genom innovationsprocesser
Efter att du har lärt dig om ett eller flera av de globala målen är det dags att fundera på lösningar.
Vi utför Innovationsprojekt
I det sista steget testar du dina idéer genom ett innovationsprojekt. Innovationsprojektet genomförs i samarbete med näringsliv, organisationer, universitet eller myndigheter.
Origamifågel

Upptäck Thoren Innovation School

Skrivstil med texten "Vad vill du bil?"
Fler funderingar?

Mer från Thoren Innovation School

Vill du besöka oss?

Jag vill hälsa på!

Du som går i nian har möjlighet att vara Elev för en dag hos oss – då kan du se om vi är skolan för dig och träffa våra elever. Klicka i formuläret så hörs vi! 
Intresseanmälan
Tack för att du kontaktar oss! Vi hör av oss :-)
Oj! Något blev fel. Försök igen.
Har du frågor?

Jag vill veta mer!

Vill du veta mer om hur det är att gå på Thoren Innovation School? Skicka in en intresseanmälan – vi svarar på alla dina frågor! 
Intresseanmälan
Tack för att du kontaktar oss! Vi hör av oss :-)
Oj! Något blev fel. Försök igen.
Göteborg
Helsingborg
Lund
Malmö
Solna
Uddevalla
Besök våra skolor!

Öppet hus

Ta chansen att besöka oss på Öppet hus! Kolla in sidan för den skola du är intresserad av i menyn. Där hittar du datum för nästa öppet hus och annat skoj!