Elev för en dag
Elev för en dag
Kontakta oss
Kontakta oss
Senaste nytt
Senaste nytt
Reportage

CISCO- certifikat – Vad är det?

Huvudbild till reportage
Vad är CISCO och vad har man för nytta av ett CISCO- certifikat? 

Vi tog ett snack med Thoren Innovations Schools lärare, Marcus Ekman och Peter Wenström för att reda ut det hela.

Vad är CISCO?

– CISCO är ett stort amerikanskt globalt och marknadsledande nätverksföretag, som erbjuder elever att certifiera sig inom sina produkter, det gör att de elever som är CISCO-certifierade blir attraktiva för arbetsmarknaden inom IT och uppbyggnad av datornätverk, samt driften av dessa.
Mycket av trafiken på Internet sker via Ciscoprodukter, såväl småskaligt som storskaligt.

För vem är Cisco och vad krävs?

– Cisco Networking Academy är världens största klassrum. Flera miljoner studenter, i 165 olika länder, läser dagligen Cisco’s utbildningsmaterial.
Cisco är till för dig som vill fördjupa dig i ämnet nätverksteknik och ger dig en bred grund att stå på. Det finns olika spår i ämnet och stora möjligheter till vidareutveckling.
De enda egentliga förkunskaperna som krävs är grundläggande datorteknik. Viktigare är att ha ett brinnande intresse för ämnet, och tycka att både dator- och nätverksteknik är spännande.

Vad har man för nytta av ett Cisco-certifikat?

– Vi på TIS Göteborg vill göra våra elever mer anställningsbara, och man blir mer attraktiv på arbetsmarknaden. Många arbetsgivare tittar idag på vilka certifieringar man har på sitt CV, kanske speciellt inom IT-sektorn.
Vi på TIS erbjuder även eleverna att ta Microsoft certifikat som också är väldigt attraktivt för eleverna på arbetsmarknaden, berättar Marcus.

Vilka steg erbjuder vi?

– Vi erbjuder eleverna det som Cisco kallar för Entry. Denna består av tre stycken olika certifikat, – IT Essentials, CCNA1 – Introduction to Networks och CCNA2 – Routing and Switching essentials. När man har tagit hela entryn kan man gå vidare inom olika kategorier hos Cisco, för att specialisera ytterligare. Vi rekommenderar alla intresserade och nyfikna elever att satsa på detta. Det är en rolig och smart kunskap att ha med sig från gymnasietiden.