Elev för en dag
Elev för en dag
Kontakta oss
Kontakta oss
Senaste nytt
Senaste nytt
Nyhet

Elever med i produktion av ny föreställning

Huvudbild till reportage
I mars sätts föreställningen ”Dream of an evil child” upp på Regionteatern i Uddevalla av kompositören Mansoor Hosseini. Thoren Innovation School i Uddevalla har varit med och bidragit till föreställningen.

Mansoor Hosseini är en kompositör och som jobbat med teater i 30 år och som specialiserat sig inom konstmusik och teatralisk musik. Nu sätter han upp föreställningen ”Dream of an evil Child” på flera platser i Sverige.
- Det är en en komedi med inslag av action och också lite djupare grejer om självförtroende. Det handlar om en 14-årig pojke och hur han lär sig att bli starkare, våga prata ut och med ett lyckligt slut, berättar Mansoor.

Två musiker spelar live på scenen och till det visas stillbilder med en ”comic book-effekt” – och det är där elever från Thoren Innovation School (Innovationsgymnasiet) i Uddevalla bidragit till föreställningen. Det finns sedan en inspelad dialog som spelas upp när bilderna visas.
- Eftersom detta är ett ungdomsprojekt ville jag ha ungdomars synpunkter och hjälp. Jag tog kontakt med Vidar (Korneliussen) som är lärare på TIS Uddevalla och sedan fick vi hjälp med lite bilder till föreställningen, berättar Mansoor.

Eleverna på Thoren Innovation School har hjälpt till med bildbehandling av bilderna som ska visas och den 9 mars kan eleverna se hela föreställningen på Regionteatern i Uddevalla.
- Det var kul att vi fick förtroendet. Det här blev lite av en mjukstart för oss där eleverna gjort ett lite mindre jobb. Jag hoppas vi kan få till ett mer långsiktigt samarbete där vi kan få hjälpa till mer framöver, säger Vidar Korneliussen, lärare i digital produktion på Thoren Innovation School.