Elev för en dag
Elev för en dag
Kontakta oss
Kontakta oss
Senaste nytt
Senaste nytt
Nyhet

Elton hjälper barn och unga få en aktiv vardag

Huvudbild till reportage
Till vardags jobbar han mot sin dröm om att bli sportjournalist, på fritiden hjälper han unga i Malmö få en aktivare vardag. – Jag brinner för att vara aktiv och hjälpa andra vara aktiva och röra på sig, för det viktigaste är att alla mår bra och har det bra tillsammans, säger Thoren Innovation School-eleven Elton Janova Okrashtica.

Thoren Innovation School syftar till att skapa en bättre vardag och framtid – i och utanför skolan. En som verkligen anammat detta är Elton Janova Okrashtica som går årskurs 1 på Creative Media Program (Samhällsvetenskapsprogrammet) på Thoren Innovation School Malmö och är driven både i skolan och vid sidan av den.  

Till vardags pluggar Elton för att nå sin dröm om att bli sportjournalist – där han såg Thoren Innovation School som det bästa första steget mot hans mål.

– Det roligaste hittills har varit medieproduktionslektionerna. Där får man lära sig om kameror och hur man använder dem på rätt sätt, om färger, bilder och allt sånt, säger han.

Eltons karriärmål föddes ur hans idrottsintresse, och han ser fram emot att som journalist få träffa många nya människor och se sporten ur ett annat perspektiv än en tv-tittares.

Utöver studierna har han även många bollar i luften vid sidan av skolan: dels är han fotbollsdomare på distriktsnivå, dels är han verksam i Bulltofta idrottsförening i Malmö – en förening som möjliggör för barn i Kirseberg att röra på sig och delta i olika aktiviteter. Föreningen drivs av barn och unga i åldrarna 11–16 år.

– Jag brinner för att vara aktiv och hjälpa andra vara aktiva och röra på sig, för det viktigaste är att alla mår bra och har det bra tillsammans. I Bulltofta försöker vi ha alla aktiviteter gratis för våra medlemmar så man kan komma och ha kul och träffa nya människor. Det hjälper också med den sociala biten, berättar Elton.

Att kombinera en aktiv fritid med skolan går bra så länge man vill, menar Elton.  

– Det funkar bara man vet hur mycket tid man ska lägga på allt. Jag är en människa som måste gå in 110 procent i något, annars kan jag inte göra det. Jag måste gå in helhjärtat, säger han.

Vill du också bidra till en bättre vardag och morgondag? Ansök till Thoren Innovation School här!