Elev för en dag
Elev för en dag
Kontakta oss
Kontakta oss
Senaste nytt
Senaste nytt
Nyhet

Framgång på Dreamhack för Thoren Innovation Schools e-sportlag

Huvudbild till reportage
En helg på LAN tillsammans med tiotusentals andra e-sportintresserade och en fjärdeplats i turneringen. Det var saldot för fem Thoren Innovation School Göteborg-elever när årets upplaga av Dreamhack Winter gick av stapeln.

Dreamhack är världens största LAN-party, alltså ett evenemang där e-sportspelare samlas för att koppla upp sig och spela mot varandra. I årets tävling deltog totalt över 42 000 gamers och besökare från hela världen för att – förutom tävla i e-sport – ta del av tävlingar, konserter och föreläsningar. Fem av de deltagande spelarna var Thoren Innovation School Göteborgs e-sportlag och lagets coach Simon Hjältemod. Laget är Sveriges bäst rankade gymnasielag i e-sportspelet CS:GO, och kvintetten visade återigen upp fin form på Dreamhack.

– Eleverna presterade på hög nivå och det bästa resultatet var en fjärdeplats i turneringen, som vi blev väldigt nöjda med, säger Simon.  

Helgen i Jönköping blev sannerligen en upplevelse utöver det vanliga för eleverna – i sann LAN-anda.

– Vi saknade ordentliga bord och stolar på eventet och eleverna övernattade i en sovsal, vilket hade sin påverkan, men det är samtidigt en del av ett LAN. Eleverna var mycket glada och nöjda med upplevelsen, säger Simon.