Elev för en dag
Elev för en dag
Kontakta oss
Kontakta oss
Senaste nytt
Senaste nytt
Reportage

Gymnasievalet som tar dig mot Mars – jobba med rymden

Huvudbild till reportage
Siktar du mot stjärnorna? Thoren Innovation School ger dig rätt färdigheter för rymdjobben.

Utforskandet av rymden fortsätter i full fart. Just nu letar Nasas satellit Preserverance efter livstecken på Mars. Samtidigt satsar Kina och Ryssland på att bygga en forskningsstation på månen.

Den globala rymdindustrin växer. Enligt The Guardian står kommersiella företag för 80 procent av den 424 miljarder dollar stora industrin. Entreprenörer som Jeff Bezos, Elon Musk och Sir Richard Branson satsar på rymden och rymdturismen.

Enligt beräkningar som The Guardian rapporterar om förväntas rymdindustrin växa med hela 1 biljon dollar under nästa årtionde. Detta på grund av teknikutvecklingen och det växande intresset för rymden, som leder till stora ekonomiska satsningar.

Är du sugen på att jobba med rymden och undrar hur du kan ta dig dit? Läs vidare om hur Thoren Innovation School kan leda dig till drömjobbet.

Tips för att jobba med rymden

Rymdstyrelsen tipsar om utbildningar för att jobba med rymden. På gymnasiet rekommenderar de dig att antingen välja Naturvetenskapsprogrammet eller Teknikprogrammet, som leder dig till fortsatta studier.

Programmering på TIS

På Thoren Innovation School kan du också lära dig programmering och digital produktion, vilket är bra om du till exempel vill jobba med satellitbilder.

För att jobba med satellitbilder rekommenderar Rymdstyrelsen att utbilda sig till civilingenjör och/eller läsa kurser i exempelvis informationsteknik, meterologi och biologi.

För dig som vill forska kan det vara bra att läsa till civilingenjör eller fördjupa dig inom till exempel fysik, astronomi och matematik.

Vill du jobba med rymden och få en topplön? Läs mer om Innovation Program här, och Science Program här.