Elev för en dag
Elev för en dag
Kontakta oss
Kontakta oss
Senaste nytt
Senaste nytt
Elever berättar

Isak och Kevin besökte Molecular Frontiers i Stockholm

Huvudbild till reportage
Isak Johansson och Kevin Larsson på Thoren Innovation School Lund har nyligen varit i Stockholm efter att ha blivit nominerade av lärarna till ett vetenskapligt seminarium (Molecular Frontiers).

En hel del spännande forskare fanns på plats och även elever från stora delar av världen hade tagit sig dit för att lyssna.

– Det bästa med resan var att få höra föreläsarna som var väldigt duktiga. De fick en att tänka från ett helt annat perspektiv och hur något så pass litet kan göra sådan stor skillnad i ett samhälle, förklarar Isak och Kevin.

Molecular Frontiers besöktes av mestadels elever från Norden men även från länder som USA, Australien, Afrika och Asien. Både Isak och Kevin flög till Stockholm tidigt på morgonen den 9 maj och var på plats kl. 09.00 när symposiet sparkades igång.

Båda två var eniga om att det mest spännande var bland annat att få gå fram till forskarna och ställa frågor.

– Det mest spännande var två saker: Att vi fick gå fram och ställa frågor framför jättemånga personer samtidigt som det livestreamades. Att de under första dagen hade en tävling där man skulle skriva en “essay”, förklarar Kevin.

Isak och Kevin deltog i en tävling där man kunde vinna 5000 dollar som gick ut på att man skulle skriva en uppsats om hur man ska kunna lösa framtidens problem. Båda två deltog och la ner mycket tid på att skriva en bra uppsats.

Isak har ett intresse för Astronomi och Astrofysik och har planer på att plugga vidare i framtiden inom de båda ämnena. Kevin har i sin tur inget specifikt intresse, men då han går Teknikprogrammet som är en väldigt bred linje är valmöjligheterna stora.

Anledningen till varför det blev just dem två som fick möjligheten att åka iväg tror dem beror på att de jobbar hårt och presterar utmärkt i skolan.

– Vi tror att det beror på att vi har väldigt bra betyg, sköter oss i skolan och visar stort engagemang.

Resan till Stockholm blev ett spännande äventyr då eleverna fick lyssna på flertalet intressanta föreläsare som resulterade i nya och användbara tankesätt.

– Det bästa med resan var att få höra föreläsarna som var väldigt duktiga. Det fick en att tänka från ett helt annat perspektiv och hur något så pass litet kan göra sådan stor skillnad i ett samhälle, berättar Isak och Kevin,

De är nu tillbaka i skolbänken igen och har inte många dagar kvar innan sommarlovet sätter fart. Två gymnasieår lämnar de bakom sig som så här långt varit två väldigt bra år på Thoren Innovation School Lund.

– Jag ville gå på en liten skola där man kan utmärka sig själv. Eftersom att i en stor skola så är det så lätt att bli en i mängden, förklarar Isak.

Kevin hade lite andra tankar om varför just han valde Thoren Innovation School Lund.

– Jag har gått på en annan skola tidigare men bytte under höstterminen i 1:an. Jag fick en känsla att detta var en bra skola, hemsidan såg snygg och lärorik ut. Samt att det är tekniskt och jag gillar tekniskt eftersom att linjen är så bred av sig.