Elev för en dag
Elev för en dag
Kontakta oss
Kontakta oss
Senaste nytt
Senaste nytt
Nyhet

Klart: Sydney till VM i Kroatien

Huvudbild till reportage
När kvalen till U18-VM i handboll gick av stapeln fanns ett bekant namn med i USA:s landslag: nämligen Sydney Robertson – elev på Thoren Innovation School Lund. I höst väntar VM.

Sydney Robertson är halvamerikan men bor i Sverige, där han går Science Program (Naturvetenskapsprogrammet) på Thoren Innovation School i Lund. Utöver att bygga en akademisk grund inom naturvetenskap och teknik är han en riktig begåvning på handbollsplan. Till vardags spelar han i Lödde Vikings – och inte minst i USA:s juniorlandslag.

I slutet av 2022 var det dags för de nordamerikanska och karibiska kvalen till handbolls-VM för under 18-åringar i Mexiko, där Sydney var en av spelarna. Bra gick det för jänkarna, som placerade sig på en tredjeplats i gruppen. Detta resulterade i en plats i finrummet: VM i Kroatien som går av stapeln i augusti.

– Det var en riktig upplevelse – det var väldigt häftigt, säger Sydney som redan ser fram emot VM, och speciellt en eventuell match:

– Det ska bli väldigt roligt! Jag känner några som spelar i Sveriges lag, så det hade varit roligt att möta dem.

“Framåttänkande” gymnasiet lockade  

Men skolan då? Ja, Thoren Innovation School valde Sydney efter att ha fått en genomgående bra känsla av den innovativa skolan.  

– De stora skolorna är inte riktigt min grej. Thoren Innovation School Lund kändes liten men bra, utvecklad och framåttänkande – så det kändes som en bra match, säger han och fortsätter:

– Den känslan fick jag av att prata med lärare och alla jag mötte. Det kändes som att det var en tryggare miljö än på större skolor.

Och den känslan har Sydney fortfarande.  

– Skolan har uppnått de krav och förväntningar jag hade, så det känns bra!

Varför valde du Science Program?

– Jag tycker om vetenskap, biologi, fysik och kemi och allt sånt. Matte tycker jag är väldigt roligt, och det är mycket matte på programmet. Och alla naturämnen är också otroligt roliga, säger Sydney.

Vill du också gå på en framåttänkande skola? Ansök till Thoren Innovation School här!