Elev för en dag
Elev för en dag
Kontakta oss
Kontakta oss
Senaste nytt
Senaste nytt
Nyhet

Nu kan du lära dig om artificiell intelligens på Thoren Innovation School

Huvudbild till reportage
Kommer vi att vara redo när artificiell intelligens (AI) tar över? Det är frågan som hela världen ställer sig och som eleverna på Thoren Innovation School nu kommer att kunna lära sig om.

AI tar snabbt över samhället och kommer med allra största sannolikhet bli en allt viktigare del av våra liv. För kunna möta framtidens arbetsmarknad kommer eleverna på Thoren Innovation School därför nu kunna lära sig grunderna inom programmering, etik och olika framtidsscenarion med AI.

Våren 2021 startades den första kursen och därefter kommer eleverna att kunna välja AI som specialisering på IT Program och Innovation Program.

Vad är artificiell intelligens (AI)?

Med största sannolikhet har du redan kommit i kontakt med AI, kanske utan att tänka på det. När du frågar Siri om ett recept eller när du använder en automatisk kundtjänst så är det nämligen AI du pratar med. Men AI kan vara många olika saker – alltifrån automatisering av enkla uppgifter och hantering av information till självstyrda bilar och robotar. I framtiden kommer många arbetsuppgifter kunna automatiseras tack vare AI.

Varför ska jag lära mig om AI?

I framtiden kommer även en del yrken riskera att försvinna när AI tar över. För att vara en del av framtidens arbetsmarknad är det därför ett smart drag att lära sig grunderna inom AI redan nu.

Få högskolepoäng redan på gymnasiet

När du har fått godkända gymnasiebetyg kan du registrera dig på en kurs vid Linköpings Universitet, skicka in ditt intyg och få 2 högskolepoäng – helt perfekt om du har tänkt plugga programmering eller AI efter gymnasiet!

Vad innehåller kursen och specialiseringen inom AI på Thoren Innovation School?

På Thoren Innovation School kommer du att lära dig både om de tekniska bitarna och hur AI kan komma att påverka samhället. Du lär dig bland annat att:

  • Skapa smarta applikationer genom att använda AI i
  • Utveckla Java-program.
  • Använda AI i olika spel.
  • Förstå hur AI använder, tar in och lagrar information.
  • Analysera vilka konsekvenser AI kan ha för samhället.

Vill du veta mer om AI-specialiseringen på Thoren Innovation School? Skicka in en intresseanmälan eller anmäl dig till en privat visning av skolan!