Elev för en dag
Elev för en dag
Kontakta oss
Kontakta oss
Senaste nytt
Senaste nytt
Nyhet

Ny lyster över Thoren Innovation School Göteborg

Huvudbild till reportage
Nymålade väggar och lokaler, nya möbler, nya grupprum och uppdaterade lektionssalar som följer konceptet. Med små medel har Thoren Innovation School i Göteborg fått en rejäl ansiktslyftning. – När det är fint mår man bra. Nu är vi stolta över skolan, säger Sara Fridell, rektor för Innovationsgymnasiet i Göteborg.

När Thoren Innovation School i Göteborg skulle ha ett öppet hus under förra läsåret var det en i personalen som sa: ”Man får ju skämmas över skolan”. Det blev startskottet på en rejäl uppfräschning där TIS i samråd med eleverna och fastighetsägaren HIGAB bestämde sig för att ta befälet över sina lokaler.
– Eleverna har varit med och tyckt till om vilka förbättringar vi skulle göra. De ville ha ett uppehållsrum, mer sittplatser i foajén och har även fått namnge våra nya grupprum och designat tavlor till varje grupprum, berättar Sara Fridell.

Eleverna har bland annat fått fler sittplatser i foajén och ett uppehållsrum.

TIS började renoveringen med en rejäl storstädning och har därefter uppdaterat samtliga rum med TIS konceptfärger. Alla klassrum har nu golvmattor och lektionssalarna har förutom nymålade väggar även uppdaterats med utökade whiteboards, som blivit dubbelt så stora.

Lektionssalarna har fått nya whiteboards, dubbelt så stora som de tidigare.


När Yrkesgymnasiet, som också tillhör Thorengruppen och bara ligger en dryg kilometer bort, köpte in nya möbler i somras så övertog TIS de gamla möblerna och gav dem nytt liv på Åvägen. Återbruk i praktiken alltså, värdig ett Innovationsgymnasium.

Det som återstår för fastighetsägaren är att fräscha upp trapphusen, byta ett par dörrar och måla alla fönster invändigt. Men redan nu är helhetsintrycket en mycket finare skola – och nu visar personalen och de 180 eleverna med stolthet upp sin arbetsplats och skola.
– Det är ingen som skäms över skolan längre. Nu följer skolan TIS-konceptet och konceptet jobbar för oss. När vi hade Öppet Hus i höst så var det första gången som personalen kände sig stolta över att visa upp skolan. Det är helt och rent, genomtänkt och trevligt. Är det fint mår man bra och då vill man ju också ta hand om sin arbetsmiljö, säger Sara Fridell.

Alla lektionssalar har nya golvmattor. Skolan har dessutom gett nytt liv till möbler från systerskolan Yrkesgymnasiet.
Eleverna har namngett de nya grupprummen och designat tavlor till varje rum. Det här rummet heter "Einstein".
Alla väggar har målats om i enlighet med Thoren Innovation Schools konceptfärger.