Elev för en dag
Elev för en dag
Kontakta oss
Kontakta oss
Senaste nytt
Senaste nytt
TSP

På TIS mixar Omair och Karim det bästa av två världar

Huvudbild till reportage
Boxning före och efter skolan, och numera även på skoltid. Thoren Innovation School-eleverna Omair Feroz och Karim Abd-Aljawad kan inte få nog av sporten – nu är de med i skolans idrottsförening, som hjälper dem nå framgångar både inom idrotten och skolgången. – Vem tackar nej till ett betyg som man får av att göra något man gillar, säger Karim.

Thoren Innovation School ser värdet av rörelse och träning samt dess positiva effekter på studiemotivation och skolresultat. Därför finns Thoren Sports Profile (TSP) – Thoren Innovation Schools egen idrottsförening – genom vilken eleverna kan utvecklas inom sin sport såväl fysiskt som teoretiskt.

Två som tagit chansen att lära sig mer om sin favoritsport på skoltid är Omair Feroz och Karim Abd-Aljawad som läser Innovation Program (Teknikprogrammet) på Thoren Innovation School Helsingborg. Den ambitiösa duon utövar boxning på fritiden och siktar högt efter studenten – en perfekt match både för TSP och Innovationsgymnasiet, helt enkelt.

– Jag får poäng för att lära mig om min sport samtidigt som jag utövar den. För att min vardag ska vara komplett är det obligatoriskt att träningen ingår, och av den anledningen kändes det väldigt lönsamt att delta i Thoren Sports Profile. Jag kan relatera till ”två flugor i en smäll” väldigt mycket, då jag tränar för att få bra hälsa men även poäng i skolan, säger Omair.

– Man lär sig mer om sin sports historia och dess fördelar samt nackdelar. Personligen så tycker jag att upplägget är intressant. Man får chansen att leda större grupper inom den sport man utövar, vilket jag tycker är en väldigt bra chans som man borde ta om man vill lära sig mer om ledarskap, säger Karim.

Karim Abd-Aljawad (vänster) och Omair Feroz (höger)

TSP ger mer än idrottsliga förmåner

Utöver utveckling inom boxning anser Omair och Karim att idrottandet genom TSP även hjälper dem i deras övriga skolgång.

Före jag började förväntade jag inte mig att denna kurs skulle hjälpa mig med uppgifter i andra ämnen, men jag blev motbevisad då jag tagit väldigt mycket hjälp av uppgifterna jag skrivit i kursen i andra ämnen såsom svenska, engelska samt idrott och hälsa. Utöver det så är det en kurs som ger oss 100 poäng, vilket kommer att gynna oss senare, säger Karim.

– Kursen tvingar mig på sätt och vis att träna. När man känner sig lat kommer man ihåg kursen och reser därmed på sig för att man ser det som ett skolarbete i stället för en hobby. Jag tror absolut att TSP gynnar mig i andra ämnen eftersom jag lär mig om disciplin och så vidare, säger Omair.

Duktiga lärare och innovativt tänk lockade

När Karim satt med sitt gymnasieval valde han Thoren Innovation School eftersom han tänkte att det skulle finnas duktiga lärare på skolan – och han blev inte besviken när han började. Nu rekommenderar han skolan till andra, speciellt till dem som är intresserade av teknik, mer specifikt konstruktion och programmering. Dessutom tipsar han nya elever om att gå med i TSP inom den sport man utövar.

Omair å sin sida ansåg att Thoren Innovation School var mysig och hade innovativa, framtidsdrivna och unika tankar, vilket lockade honom till skolan. Enligt Omair passar skolan framåtdrivna och ambitiösa personer men även dem som har haft det svårt och söker en skola där de kan få stöd.

Det här är Karim

Namn: Karim Abd-Aljawad
Ålder:
17
Studerar:
Innovation Program (Teknikprogrammet) på Thoren Innovation School Helsingborg
Bästa med Thoren Innovation School:
Att man kan prata med lärarna som om de vore ens vänner, vilket leder till att man är mer bekväm att prata med lärarna om allt möjligt
Intressen:
Tv-spel, boxning, mat, kläder och parfymer
Planer efter gymnasiet:
Studera vidare till byggingenjör på universitet
Gör om 10 år:
Arbetar med drömjobbet civilingenjör eller driver eget företag inom handel

Det här är Omair

Namn: Omair Feroz
Ålder: 18
Studerar:
Innovation Program (Teknikprogrammet) på Thoren Innovation School Helsingborg
Bästa med Thoren Innovation School:
Gemenskapen i skolan mellan elev och elev men även mellan elev och lärare
Intressen:
Företagande, träning, nätverkande och motivation
Planer efter gymnasiet:
Starta eget företag och vara min egen chef
Gör om 10 år:
Driver framgångsrikt nätverk av företag och deltar i viktiga möten för att göra världen till en bättre plats genom utveckling

Är du också intresserad av Thoren Sports Profile? Läs mer här!