Elev för en dag
Elev för en dag
Kontakta oss
Kontakta oss
Senaste nytt
Senaste nytt
Elever berättar

Philip gjorde hemsida åt företag under uppdragsbaserad praktik

Huvudbild till reportage
Trodde du att praktik innebar att du inte får göra saker på riktigt? Tänk om. På Thoren Innovation School får eleverna leda och delta i verkliga projekt under uppdragsbaserad praktik. 

Som stöd har de en handledare som ger dem vägledning framåt. Här berättar eleven Philip Jönsson om hur det går till.

Philip Jönsson är en av eleverna som nyligen har haft uppdragsbaserad praktik. Han går det tredje året på IT Program (el- och energiprogrammet) och fick chansen att bygga en hel hemsida från grunden åt ett företag.

– Vi skulle göra en hemsida där man bokar båtar, berättar Philip om praktiken.

Grunderna inom webbutveckling har han lärt sig på Thoren Innovation School. Under praktiken fick han vara med från start och ta fram en plan för hemsidan innan den började programmeras.

– Först så skulle vi ta fram ett designförslag i Figma där vi tog med allt som skulle finnas på hemsidan. Sen så fick vi bygga den genom att skriva koden och programmera för att få allt att fungera.

För Philip, som snart tar studenten, var erfarenheten värdefull.

– Det var kul! Det är unikt att få se vad man kan göra efter gymnasiet på det här sättet, säger han.

Vad vill du jobba med efter gymnasiet?

– Jag vill bli spelutvecklare. Om det inte går så vill jag nog bli webbutvecklare. Jag tror det finns en bra framtid inom det, speciellt med nya verktyg som Webflow och liknande där man inte måste kunna så mycket kod. Det är bra att kunna för det ger många nya möjligheter!

Och det lär finnas många möjligheter för någon som kan webutveckling. Framtid.se skriver att det är lätt att få jobb inom yrket, och IT-branchen bedöms vara i stort behov av arbetskraft de kommande åren.

Vill du också lära dig att bygga hemsidor, om IT och om spelutveckling? Läs mer om IT Program på Thoren Innovation School!