Elev för en dag
Elev för en dag
Kontakta oss
Kontakta oss
Senaste nytt
Senaste nytt
Elever berättar

Praktiken ledde till anställning på Elgiganten efter studenten

Huvudbild till reportage
När Niklas Wingren hade praktik på Elgiganten under studierna på Thoren Innovation School gjorde han så bra ifrån sig att han blev erbjuden ett jobb.

Niklas Wingren gick IT Program, El- och energiprogrammet, på Thoren Innovation School i Lund. Där lärde han sig grunderna inom IT, men också värdet av bra service.
– Jag hade APL här på Elgiganten i tre veckor. Då tömde jag diskmaskinen en gång och det var nog det som de fastnade för, säger Niklas och skrattar.

Men det var förmodligen inte bara den händelsen som Elgiganten var nöjda med, med tanke på att Niklas kunde gå direkt från skolan till ett sommarjobb där.
– Jag fick jobb här direkt efter studenten, det var full rulle på en gång.

Även sommarjobbet gick bra för Niklas, som nu jobbar i elbutikens servicedisk. Där får han bland annat hjälpa kunderna med att få ordning på sina teknikköp.
– Det är en servicedisk med öppet köp och som hjälper kunderna att reda ut saker. Kundkontakten är det bästa, absolut. Att ha kontakt med kunden, komma nära dem och lösa deras problem. Det gäller att ta hand om kunden, berättar Niklas.

Har du några tips till andra som ska ha praktik?
– Kommer du hit med ett stort leende så kommer du att få en bra start från början. Då rullar allt bara på.

Saknar du gymnasietiden?
— Både och. Det finns alltid sina roliga stunder och jobba stunder. Men lärarna och allting var perfekt, det är självklart att man saknar det. Men man får inte bra betalt av att gå i skola så det saknar jag inte.

Vilka lärdomar har du tagit med dig från skolan?
– Att jobba hårt. Jobbar du hårt så kommer du någonstans, det är mitt motto.