Elev för en dag
Elev för en dag
Kontakta oss
Kontakta oss
Senaste nytt
Senaste nytt
Nyhet

Samuel fick drömtjänst som 20-åring

Huvudbild till reportage
Direkt efter studenten fick tidigare Thoren Innovation School-eleven Samuel Ghosen anställning. Drygt ett år senare blev han befordrad och fick en titel som inte går av för hackor: produktägare för en av företagets största tjänster.

Vintern 2018 stod Samuel Ghosen, liksom så många andra, inför gymnasievalet. Samuel, som sedan barnsben varit intresserad av IT, visste att detta var branschen som han ville jobba med i framtiden. Därför var IT Program (El- och energiprogrammet) på Thoren Innovation School och Samuel en match made in heaven.

– Thoren Innovation School var den skolan som erbjöd det jag letade efter: IT. Att det var ett yrkesprogram fastnade också hos mig, då jag vill ha mer hands on med grejerna. Det tyckte jag att TIS erbjöd, säger Samuel Ghosen.

Utöver att få utveckla sitt intresse och kunnande inom den gränslösa IT-världen var kommunikation och kundbemötande något som Samuel speciellt tog med sig från TIS in i arbetslivet.

– Hur man arbetar med teknik gentemot kunder och tankesättet om hur man ska se på kundens behov och den man ska hjälpa kommer jag speciellt ihåg, säger han och minns tillbaka på gymnasietiden:

– Jag hade nära relationer till lärare och elever, och det var en miljö som jag trivdes i. Lektionerna gav mig också det jag behövde. Jag är väldigt nöjd med mitt skolval.

Fick jobb direkt efter studenten

Efter Thoren Innovation School är möjligheterna oändliga. Du kan plugga vidare på universitet, starta eget företag eller gå rakt ut i jobb och börja tjäna egna pengar. Samuel Ghosen valde det sistnämnda alternativet. Direkt efter studenten fick han jobb på WeSafe i Malmö, ett företag som jobbar med Microsofts molntjänster.

Initialt jobbade Samuel med support på företaget, där han tog fram olika tekniska lösningar på kunders problem och hjälpte dem arbeta effektivare med Microsoft-tjänster. I september 2022, lite mer än ett år efter studenten, fick han en ny tjänst på WeSafe efter att ha imponerat på sina chefer: produktägare för en av företagets stora tjänster: Microsoft 365 Evergreen.

– De kände att jag passade i rollen som produktägare för tjänsten, så den kommer jag att driva och utveckla. Det är nervigt men kul! Det blir både en utmaning och en utvecklingsmöjlighet, så jag ser verkligen fram emot det, säger Samuel.

Mycket av det han arbetar med i dag har Samuel Ghosen lärt sig på Thoren Innovation School – skolan som förbereder eleverna för framtidsjobben. En bransch som verkligen andas framtid är IT, och om Samuel skulle tipsa andra skulle han verkligen rekommendera IT som arbetsfält.

– I dag är allt byggt kring IT: säkerhet, bank, medieproduktion, allt – det är det som är framtiden, säger Samuel.

Det här är Samuel

Namn: Samuel Ghosen

Ålder: 20 år

Gör: Jobbar som produktägare för molntjänsten Microsoft 365 Evergreen på WeSafe i Malmö.

Utbildning: IT Program på Thoren Innovation School Lund år 2018–2021.

Vill du göra samma resa som Samuel? Ansök till Thoren Innovation School här!