Elev för en dag
Elev för en dag
Kontakta oss
Kontakta oss
Senaste nytt
Senaste nytt
Elever berättar

Skolan inspirerade till innovativt skapande med 3D-skrivare

Huvudbild till reportage
När Alexander Issal och Alexander Frick började på Thoren Innovation School fick de prova att göra 3D-modeller; något som inspirerade dem till att börja göra liknande saker på egen hand.

Både Alexander Issal och Alexander Frick är till stor del självlärda när det kommer till CAD (Computer-aided design). Men de har även fått lära sig och testa olika former av design i skolan, något som inspirerade dem till att ta det vidare hemma.

– Jag skaffade en egen 3D-skrivare efter att jag hade börjat på Thoren Innovation School. Det var för att jag såg att de hade fått in en till skolan och blev då väldigt intresserad av den, säger Alexander Frick.

Genom en 3D-skrivare kan du designa ett föremål och sedan skriva ut det i 3D-format.

– Det är roligt att kunna skapa något i CAD och sedan skriva ut det i plast. Då kan du göra rätt så coola grejer, och att få se det du gör i verkligheten är väldigt lärorikt, berättar Alexander Frick vidare.

Teknik och design är ett stort intresse för de killarna, som gärna pysslar med det på fritiden.

– Jag har två 3D-skrivare där hemma och gör mycket 3D-programmering i CAD-program.

Om det är någon grej som går sönder i huset så modellerar jag upp den i CAD och gör en ny. Man kan göra precis allt med en 3D-skrivare, säger Alexander Issal.

Det var teknikintresset som gjorde att Alexander Issal valde Thoren Innovation School i Helsingborg. Nu har han gått ett år i den nystartade skolan, och har därmed varit bland de första eleverna att gå där.

– Det känns riktigt häftigt att vara bland de första eleverna på skolan. Vi har fått vara med och bygga upp skolan från grunden, och påverka hur många av rummen ska se ut och skapa vår egen skolmiljö, berättar han.