Elev för en dag
Elev för en dag
Kontakta oss
Kontakta oss
Senaste nytt
Senaste nytt
Elever berättar

Teknikprogrammet tar Maya närmare drömmen om att bli arkitekt

Huvudbild till reportage
När Maya Kaddoura skulle börja på gymnasiet var hon först rädd att teknikprogrammet skulle vara för svårt. Men efter att testat en annan skola under en dag så är hon säker: teknikprogrammet på Thoren Innovation School i Malmö är helt rätt. 

Den första dagen på gymnasiet var svårast, berättar Maya. Hon var orolig över att inte trivas. Men redan efter en timme hittade Maya en ny kompis och snart hade skolan blivit en trygg plats.

– Miljön i Thoren Innovation School är positiv och kreativ. Alla lärare är jättesnälla och vill att vi ska må bra och utvecklas. Relationen mellan eleverna och lärarna är som en familj bestående av respekt och kärlek, säger hon.

Testade en annan skola

Trots att hon trivdes började Maya tveka och känna att teknikprogrammet kanske var för svårt trots allt. Hon testade att gå i en annan skola, men kom snabbt tillbaka.

– Jag kunde inte ens stanna i den andra skolan i mer än en dag. Efter att jag kom tillbaka till Thoren Innovation School fick jag det bästa välkommnandet från vår rektor och våra lärare, berättar hon.

Tipsar alla om teknikprogrammet

Nu älskar Maya teknikprogrammet, och hon har hittat hem i att få vara både kreativ och pyssla med teknik.

– Teknikprogrammet är jättekreativt och spännande, där jag lär mig många saker som konstruktion, bild, entreprenörskap och speciellt i min specialiseringskurs inom arkitektur. Jag tipsar alla andra som vill läsa ett kreativt program och vill bli arkitekter att gå teknikprogrammet!

Drömmer om att bli arkitekt

Maya kom till Sverige 2015 och behöver därför extra stöd för att lära sig språket, något hon har fått på skolan. Nu är hon nära att nå sin stora framtidsdröm.

– Min dröm är att bli arkitekt och teknikprogrammet är mitt första steg för att bli det, avslutar Maya.

Vill du också gå en kreativ och teknisk utbildning? Läs mer om teknikprogrammet på Thoren Innovation School!