En torsdag i veckan har de tillsammans designat och programmerat appen, som när den är färdig ska göra det enklare för företag att göra skyddsronder.
– Jag tycker att det är bra att få komma ut och testa att programmera. Det är ju en sak att bara sitta hemma och göra något litet projekt och något helt annat att göra det på riktigt, säger Adam Gatmon om uppdraget.
Projektet med Wellbefy började med en veckas praktik, där de fick gott om tid att komma in i projektet. Därefter har tre elever från skolan under varje torsdag arbetat med utvecklingen av appen.
– Vår lärare Glen hade kontakt med André på företaget, och de kom överens om att han skulle ta emot några praktikanter. Och då valde de oss eftersom vi var mest kvalificerade, berättar Adam om hur de fick uppdraget.
Kravet för att få delta var att de skulle ha tidigare programmeringskunskaper och att de skulle ligga före i undervisningen. Projektet kommer troligen att pågå till sommaren, eller tills appen är helt färdigställd och kan börja användas av företag.
– Den är för de skyddsronder som företag måste gå igenom varje år, då har de en massa checklistor som de måste gå igenom. Appen gör det lite roligare att göra det, så att det blir mer som ett spel. Man svarar på frågorna och sen får man statistik för det man har svarat på, säger Adam.
Att skapa en app från grunden är inte helt enkelt, men de tre Thoren Innovation School-eleverna har hela tiden fått hjälp under projektet.
– Det är bara vi tre som jobbar med det, men med lite guidning från André som är vår handledare. Om vi skulle köra fast eller nåt sånt så kan han hjälpa oss vidare, förklarar Noa Andersson.
Tror ni att det kommer öka chansen till jobb efter gymnasiet?
– Det skulle jag säga, det är bra att ha på Cv:t, säger Noa.