Elev för en dag
Elev för en dag
Kontakta oss
Kontakta oss
Senaste nytt
Senaste nytt
Nyhet

Thoren Innovation School har Sveriges bäst rankade gymnasielag i CS:GO

Huvudbild till reportage
Då Thoren Innovation School Göteborg nyligen kvalade in till Challengerserien i e-sportspelet Counter-Strike: Global Offensive blev skolans lag det högst rankade i Sverige på gymnasienivå.

I cirka ett års tid har Thoren Innovation School Göteborg utvecklat ett lag inom e-sportspelet Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) – och nu har skolan fått belöning för sitt slit. Nyligen kvalade skollaget in till Challengerserien, som är Sveriges tredje högsta liga. Därmed är Thoren Innovation School den enda skolan i landet med ett lag på denna nivå.

– Eleverna är väldigt glada och jag är jättestolt. Då vi har haft detta som mål det senaste året är det så skönt att vi tagit oss hit, säger Simon Hjältemod, tränare för e-sportlaget tillika lärare i naturkunskap samt idrott och hälsa på Thoren Innovation School Göteborg.

Att Thoren Innovation School förbereder eleverna för framtidsjobben är ingen hemlighet. En bransch på frammarsch är e-sport – och därför har Göteborgsskolan givetvis en e-sportinriktning, vilken möjliggör att eleverna får spela och utvecklas inom e-sport på skoltid.

– E-sport ses som en idrott och eleverna har utsatt lektionstid för att faktiskt utveckla sina dataspelsförmågor. Det gör de i vår e-sportsal på skolan eller på distans genom plattformarna Twitch och Discord, säger Simon och fortsätter:

– Vi arrangerar även turneringar och har LAN på skolan fyra gånger om året.

Tidskrävande men blomstrande satsning

Laget tränar minst tre gånger i veckan, och varje träning håller på i omkring fyra timmar. Träningstillfällena slås ofta ihop med matcher och turneringar. I skrivande stund är fyra elever med i laget, och utöver dessa lirare spelar även Simon Hjältemod.

– De flesta eleverna är individuellt duktigare än vad jag är. Det jag bidrar med är ledarskap, mental förberedelse, taktiker och coaching. Det viktigaste för mig är att eleverna tror på sin förmåga, säger han.

Att Thoren Innovation School är den enda skolan i Sverige med ett lag på denna höga nivå ser Simon Hjältemod som en fjäder i hatten.

– Jag har alltid varit en tävlingsmänniska så jag tycker om att vi är den enda skolan i hela Sverige som har ett lag i Sveriges tre högsta ligor, trots att andra skolor lägger större resurser på inriktningen, säger han.

Du som vill följa de unga e-sportstjärnorna och heja dem till framgång hittar ligan här! Matcherna sänds via Twitch, och om de inte sänds där streamar skolan matcherna.