Elev för en dag
Elev för en dag
Kontakta oss
Kontakta oss
Senaste nytt
Senaste nytt
Nyhet

Tidigare TIS-eleven Simon: “Det har jag haft mest nytta av”

Huvudbild till reportage
Nyligen återvände tidigare eleven Simon Persson till Thoren Innovation School Lund för att berätta om livet efter studenten, skillnaden på gymnasiet och universitet samt vilka lärdomar från innovationsgymnasiet som han haft mest användning av.

Simon Persson läste Innovation Program på Thoren Innovation School i Lund och tog studenten i juni 2021. Han låg dock inte på latsidan efter studenten, utan började genast sommarjobba och därefter studera vidare på Chalmers tekniska högskola i Göteborg. Simon hann dock bara plugga i två veckor innan han bytte till civilingenjörsutbildningen i datateknik vid Lunds tekniska högskola. Nu väntar fem år av studier innan han kan titulera sig civilingenjör.

Berättade och inspirerade

Thoren Innovation School bjuder ofta in inspirerande människor från världen utanför gymnasiet för att föreläsa om bland annat innovation, teknik och personlig utveckling. Denna gång var det Simon som fick berätta om sin resa efter gymnasiet.

– Ola (Lindén, skolans studie- och yrkesvägledare, reds. anm.) kontaktade mig och frågade om jag kunde prata om hur livet efter studenten var för just mig som fortsatte plugga och hur universitetet är, säger Simon.  

Skolans elever fick bland annat lyssna på hur universitetet skiljer sig från gymnasiestudier, vad Simon värdesatte mest med Thoren Innovation School och vilka TIS-lärdomar han främst haft nytta av efter gymnasiet.

– Det bästa med Thoren Innovation School var att det inte är en jättestor skola, vilket skapade en gemenskap och gjorde att lärare kunde hjälpa en på ett annat sätt. Främst har jag byggt många kontakter på skolan, vilket är väldigt roligt. Det jag har med mig från TIS och som jag haft mest nytta av är de högre kurserna som matematik 5, fysik 2 och engelska 7, men alla kurser har hjälpt mig på ett eller annat sätt. Jag har haft nytta av att hjälpa nära och kära, kompisar och yngre kompisar med förståelse inom olika delar av skolgången, berättar Simon.

Simons framtidsplaner är nu att gå klart utbildningen till civilingenjör och därefter börja jobba inom sitt nya yrke.

Vill du göra samma resa som Simon? Ansök till Thoren Innovation School här!