Elev för en dag
Elev för en dag
Kontakta oss
Kontakta oss
Senaste nytt
Senaste nytt
Nyhet

TIS-eleven Ridha tog SM-guld i boxning

Huvudbild till reportage
För fyra år sedan började han boxas. I dag är Thoren Innovation School-eleven Ridha Alarasi SM-mästare i boxning.

Det är ganska exakt tre år sedan Ridha Alarasi gjorde sitt gymnasieval – ett beslut som föll på Thoren Innovation School Malmö, där han nu går sista året på Science Program (Naturvetenskapsprogrammet).

– Jag tyckte att skolan lät bra och kände att den skulle passa mig bra. Skolan ligger i stan och jag hade hört mycket bra om den, säger Ridha.

Eftersom Ridha inte är säker på vad han vill jobba med i framtiden beslutade han sig för att läsa ett brett, högskoleförberedande program som öppnar många dörrar inför framtiden – Naturvetenskapsprogrammet.

– Vid sidan av boxningen vill jag så klart ha en utbildning, och jag tänkte att denna utbildning – som är bred och intressant – är den bästa för mig. Det är fortfarande ovisst vad jag vill bli, men det hindrar mig inte från att fortsätta studera och få bra betyg, för jag vet att så småningom kommer jag att veta vad jag vill bli, säger han.

Raketstart på boxningskarriären

Enbart cirka ett år innan Ridhas gymnasieval började han boxas. Han hade tidigare utövat kampsporten MMA men valde att byta till boxning – ett bra beslut så här med facit i hand. I december deltog han nämligen i svenska mästerskapen i boxning, där han kammade hem guld i 75-kilosklassen för juniorer.

– Det kändes riktigt skönt att vinna! konstaterar Ridha.

För att nå toppen behövs ordentligt med träning, något Ridha är väl medveten om – ibland kör han uppemot tio träningspass i veckan. Elitidrottande i kombination med gymnasiestudier kräver å sin sida balans och god planering, men det är som ordspråket lyder: “där det finns en vilja finns en väg”.

– Det var ganska jobbigt från början, men jag anpassar min tid och mitt schema så att jag inte slösar tid på annat. Direkt jag kommer från träningen pluggar jag i 1-2 timmar, sedan lagar jag mat och sover, säger Ridha.

Vill du också gå en utbildning som öppnar dörrar inför framtiden? Ansök till Thoren Innovation School här!