Elev för en dag
Elev för en dag
Kontakta oss
Kontakta oss
Senaste nytt
Senaste nytt
Nyhet

TIS-eleven Viggo svensk mästare i flipperspel

Huvudbild till reportage
På Thoren Innovation School går inte bara framtidens innovatörer och stjärnor på arbetsmarknaden. På skolan i Lund går även en stjärna i flipperspel – närmare bestämt Sveriges bästa flipperspelare och den yngste mästaren någonsin: Viggo Löwgren.

Nyligen gick svenska mästerskapen i flipperspel av stapeln i Borås. Viggo Löwgren, till vardags pluggandes på IT Program (El- och energiprogrammet) på Thoren Innovation School Lund, var en av de 220 deltagarna. Hem kom Viggo som vinnare – dessutom som Sveriges yngste flippermästare någonsin – blott 16 år gammal. Tidigare har han vunnit SM i ungdomsklasser, men nu stod den moderna klassen (en tävling för alla åldrar) på tur.

Viggo har spelat flipper sedan han var cirka fem år gammal, då hans pappa introducerade honom för sporten. Hemma har de ett spelrum med hela åtta olika flipperspel – men största delen av träningen sker ändå i en spelhall. Nu ligger Viggo i hårdträning inför VM, som går av stapeln i Tyskland sommaren 2023.

Hur blir man en bra flipperspelare?

– Jag kollar mycket på då andra spelar, sedan hänger jag också med andra bra spelare: till exempel är jag vän med Sverigeettan Arvid Flygare. Jag brukar ställa många frågor och analysera när vi spelar tillsammans och så, säger Viggo som tipsar andra om att hålla sig lugn vid flipperspelet:

– Man måste spela väldigt lugnt, annars hinner man inte reagera.

“TIS ligger före”

I höstas började Viggo Löwgren årskurs 1 på Thoren Innovation School, och han är väldigt nöjd med sitt val.

– Det är en väldigt bra skola som tänker väldigt mycket på framtiden. Det är som att skolan ligger före. Det mesta är redan planerat inför framtiden: till exempel är det mesta digitalt, och det gör det enklare för mig, säger han.

När Viggo stod inför gymnasievalet visste han att han ville studera något inom IT, och han föll för Innovationsgymnasiets IT Program med inriktning Dator- och kommunikationsteknik. Efter ett besök på skolans öppna hus var saken biff.

– Det var en väldigt trevlig känsla på skolan, säger Viggo.

Det bästa med skolan är enligt Viggo hans skolkamrater och lärare.  

– På min förra skola gick det typ 800 elever, så där blev man en i mängden. Här känns det som att lärarna verkligen bryr sig om en. De förklarar också bättre och lägger ner mer tid per person, säger han.

Trots sin framgångsrika flipperkarriär är sporten mest en hobby. I framtiden drömmer Viggo om en yrkesbana inom IT.

– Jag tycker att nätverksteknik och webbutveckling är väldigt intressant, säger han.

På Thoren Innovation School får eleverna mycket hands on-upplevelser och lära sig genom att testa saker på riktigt. Det roligaste Viggo fått göra i skolan hittills är ändå webbutveckling, menar han.

– Webbutveckling tycker jag är mest intressant, men det är inte jätteenkelt. Programmering är också roligt men svårt.

Vill du också få en gymnasieutbildning som ingen annan? Ansök till Thoren Innovation School här!