Thoren Innovation School lägger stor vikt vid verklighetsnära lärande och projekt tillsammans med externa aktörer. Skolan satsar också mycket på att ligga i framkant när det kommer till digitalisering, framtidsförmågor och kreativitet. Allt detta slogs samman i ett business case av Forza of Sweden och Ikea som Thoren Innovation School Helsingborg nyligen deltog i.
Caset gick ut på att marknadsföra Ikea för unga i åldrarna 18–30 år och var uppdelat i tre delar: att marknadsföra Ikeas cirkulärbutik, Ikea Family och slutligen att göra en reklamfilm för Ikea alternativt en specifik produkt.
Bra gick det för eleverna från Innovationsgymnasiet: speciellt en grupp från Creative Media Program (Samhällsvetenskapsprogrammet) som stack ut lite extra och uppmärksammades som en av tre grupper av totalt 600 elever från ett tiotal skolor och 30 klasser. Detta för sin prestation i marknadsföringen av cirkulärbutiken: en kreativ film på TikTok.
– Jag tror att vi lyftes fram för att vi stack ut: vi gjorde en logotyp för cirkulärbutiken, och jag tror inte att alla grupper gjorde det. Och sedan även vår klippteknik: vi försökte göra något kreativt av det i stället för att bara göra en vanlig film. Jag tror att vi gjorde en lite roligare film. Vi använde oss av TikTok och visade vad som finns på appen, hur man kan redigera på TikTok och olika tekniker som även kan inspirera Ikea, berättar gruppen.
Vad var roligast med projektet?
– Det var kul att få jobba kreativt och med utomstående, att lösa problem och använda sig av olika verktyg. Vi har ju valt denna skola för att vi vill vara kreativa, så det är kul att få använda sin kreativitet, säger gruppen.
.png)
Mycket av det som gruppen gjorde under caset har de lärt sig på Thoren Innovation School, inte minst på medieproduktionslektionerna: bland annat klippteknik, effekter, övergångar och att filma ur olika vinklar.
– De hade olika klipptekniker som verkligen stack ut och kan nå ut till unga på TikTok. De hade olika element, rörelser och vinklar för att locka och fånga uppmärksamheten. Det var framför allt det de blev uppmärksammade för: hur de lyckades fånga intresset och förmedla budskapet på ett kreativt sätt, säger Anton Karlsson, programansvarig för Creative Media Program på Thoren Innovation School Helsingborg och fortsätter:
– Det här är ett jättebra kvitto på att de kunnat använda sig av saker och ting från undervisningen. Det är jättekul!
Vill du också ha en gymnasietid där du får ha projekt tillsammans med aktörer i näringslivet? Ansök till Thoren Innovation School här!