Elev för en dag
Elev för en dag
Kontakta oss
Kontakta oss
Senaste nytt
Senaste nytt
Nyhet

Treor skapade dataspel – testa det här

Huvudbild till reportage
Nyligen utvecklade elever i årskurs 3 på Thoren Innovation School Göteborg dataspel. Läs vidare för att se hur du kan testa ett av spelen.

Thoren Innovation School är inte som vanliga skolor. På Innovationsgymnasiet får eleverna upptäcka världen av teknik, IT, vetenskap och media på bästa sätt – genom att testa på det på riktigt. För treorna på Thoren Innovation School Göteborg innebar detta nyligen ett stort spelprojekt.

– Spelprojekten är en ämnesövergripande uppgift i ämnena animation och gränssnittsdesign, där eleverna får arbeta i grupp för att tillsammans utveckla ett spel, säger Leo Lutecki, lärare i mediaämnen på Thoren Innovation School Göteborg.

I årets upplaga av projektet låg fokus på 2D-spel. Arbetet inleddes med att alla elever fick lämna in ett designdokument där de redogjorde för det spel de ville skapa. Därefter valde Leo ut några designer som elevgrupperna fick jobba vidare med. På så sätt blev det hela samtidigt en slags designtävling.

– På Thoren Innovation School jobbar vi i projekt hela tiden, så i årskurs 3 har eleverna en god vana av att strukturera och fördela arbetet. Eleverna väljer roller (grafiker, programmerare, designer, ljud- och musikansvarig) och planerar tillsammans hur de ska fullfölja designdokumentet, berättar Leo.

Om du har webbläsaren Opera GX kan du testa spelet Tactical Zombie Defence här!

Både lärare och elever anser att skolans projektbaserade arbetssätt är ett toppenupplägg.

– Vi ska ju förbereda eleverna både för framtida studier och arbetssituationer, så att ofta emulera det i undervisningen är bara fördelaktigt. Sedan tycker ofta eleverna att det är roligt med praktiska arbeten och sammanhang där det slutar med en produkt eller något mer handgripligt än en essä eller ett provpapper, säger Leo och fortsätter:

– Spelprojekten brukar vara det roligaste med utbildningen – många har det som mål redan när de börjar årskurs 1 att få utveckla spel i trean.

Vill du också lära dig saker och ting genom hands on-upplevelser? Ansök till Thoren Innovation School här!