Elev för en dag
Elev för en dag
Kontakta oss
Kontakta oss
Senaste nytt
Senaste nytt
Nyhet

Viktig information gällande studenten på Thoren Innovation School Lund

Huvudbild till reportage
Tillsammans skapar vi studenten 2021 den 11 juni.

Planeringen för studentutsparken på Thoren Innovation School har tagit längre tid än vanligt på grund av Coronapandemin. I dialog med skolans elever, TIS ledning och Lunds kommun har ett genomförbart upplägg tagits fram utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Tillsammans med medarbetarna på Thoren Innovation School i Lund gör vi allt för att skapa en fin och unik dag.

Detta kräver en del av TIS (både elever och personal) för att få till vårt studentutspring på ett säkert sätt. Därför är det viktigt att vi alla tar vårt ansvar på allvar. Vi håller avstånd, vi skapar inte folksamlingar och vi följer skolans instruktioner; tillsammans minskar vi smittspridningen.

  • Utspringet börjar under förmiddagen den 11 juni och kommer pågå under hela dagen. Ni springer ut klassvis. Vi har glesat ut tiderna så det inte blir trångt inne på skolan eller på skolgården.
  • Ni kan ta med max två gäster var (här följer vi de riktlinjer som Lunds kommun tagit fram). Det kan till exempel vara en kompis, förälder eller syskon. När ni springer ut tar era gäster emot er på skolgården och ni lämnar skolans område tillsammans.
  • Dagen kommer att dokumenteras både till er elever och till era anhöriga som inte kommer kunna delta; vi kommer att Livesända via skolans Instagram med hjälp av skolans kommunikatör.
  • Du som gäst är välkommen till skolan på utsatt tid (se slutet av dokumentet). Vi ska inte ha folksamlingar inne på eller utanför skolan. Kom inte för tidigt med risk att ni måste stå och vänta. Personal kommer vara på plats för att guida er och se till att det inte blir stora folksamlingar.
  • Ni är välkomna till fots, parkering runt skolan är mycket begränsat och det är inte tillåtet för resterande familjemedlemmar att vänta i bilar runt skolans område då vi behöver undvika trängsel och folksamlingar.
  • Om du tillhör en riskgrupp eller är över 70 år bör du inte delta i studentfirandet om du inte är vaccinerad.
  • Om du känner du dig sjuk ska du stanna hemma, detta är mycket viktigt att det respekteras annars finns risk för smittspridning samt att du kan bli avvisad från skolan.

Vad säger myndigheterna om studentfirande?

Folkhälsomyndigheten

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid- 19/verksamheter/information-till-skola-och-forskola-om-den-nya-sjukdomen-covid-19/infor- studentexamen-2021/

https://www.skolverket.se/regler-och-ansvar/coronaviruset-och-covid-19—regler-for-skolor-och- forskolor/coronaviruset—fragor-och-svar-utifran-skollagstiftningen#h-Studentfiranden

Datum för utspark

11 juni 2021

10:00-11:15

TE18A & TE18B.

Dagen inleds med fotografering kl: 10:00-10:40 för att så småningom ha utspring mot skolans parkering på Dag Hammarskjölds väg 2 klockan 11:15. De som ska ta emot er är välkomna för samling på parkeringen tidigast 11:00. Konfetti samt pyroteknik är inte tillåtet vid firandet på grund av fara samt nedskräpning som är mycket svår att städa upp.

12:30-13:45

EE18.

Dagen inleds med fotografering kl: 12:30-13:00 för att så småningom ha utspring mot skolans parkering på Dag Hammarskjölds väg 2 klockan 13:45. De som ska ta emot er är välkomna för samling på parkeringen tidigast 13:30. Konfetti samt pyroteknik är inte tillåtet vid firandet på grund av fara samt nedskräpning som är mycket svår att städa upp.

14:15-15:30

NA18.

Dagen inleds med fotografering kl: 14:15-14:45 för att så småningom ha utspring mot skolans parkering på Dag Hammarskjölds väg 2 klockan 15:30. De som ska ta emot er är välkomna för samling på parkeringen tidigast 15:15. Konfetti samt pyroteknik är inte tillåtet vid firandet på grund av fara samt nedskräpning som är mycket svår att städa upp.