Elev för en dag
Elev för en dag
Kontakta oss
Kontakta oss
Senaste nytt
Senaste nytt
Teknikprogrammet

Innovation

PROGRAM

Är du intresserad av teknik, design eller förhållandet mellan människa och maskin? Är du kreativ och påhittig? Ser du dig själv som en framtida innovatör?

Då är Innovation Program något för dig. Programmet ger dig en bred teknisk bas att stå på, oavsett vilken av våra tre programfördjupningar du väljer att läsa: AI, design eller tech. På Innovation Program ligger fokus alltid på teknik, kreativitet och innovation. Ska morgondagens kläder ha inbyggda tekniska funktioner? Hur kommer vi att bo i framtiden? På vilket sätt ska vi transportera oss miljövänligt, säkert och smidigt? Detta är frågor som du kan vara med och hitta lösningar på efter att ha gått Innovation Program. Här lär du dig tänka kreativt och innovativt så att du kan vara med och utforma framtiden!

Innovation

Fakta

Efter studierna

Några yrken att läsa vidare till efter gymnasiet: AI-specialist, grafiker, arkitekt, system- och webbutvecklare, ingenjörs- eller designeryrken och mycket mer.

Vad händer sen?

  • Starta eget företag inom teknik, design eller innovation.
  • Studera vidare på universitet eller högskola.
  • Börja jobba direkt! 

Praktik

Poängplan

Gymnasiegemensamma
Programgemensamma
Inriktningskurser
Programfördjupning
Individuellt val
Gymnasiearbete
Ansök

Programfördjupning

AI

AI

Vilka möjligheter och risker finns det med artificiell intelligens, och hur kommer framtidens AI att se ut? Här får du bland annat lära dig utveckla AI, samtidigt som du lär dig om vilka konsekvenser och möjligheter som teknologin kan ha för samhället. Under utbildningen får du även fördjupa dina kunskaper i programmering och läsa kurser inom webbutveckling och gränssnittsdesign. Efter avslutade studier kan du påbörja en karriär som exempelvis programmerare, webbutvecklare eller utvecklare inom AI.
Går att läsa i:
Göteborg, Helsingborg, Lund, Solna
Tech

Tech

Detta är programfördjupningen för dig som har ett stort teknikintresse och som gillar att lära dig genom att testa grejer på riktigt. Utbildningen lägger stor vikt vid praktiskt lärande, och du får gedigna kunskaper om programmering samt bioteknik – och givetvis får du fördjupa dig rejält inom teknik. Programfördjupningen låter dig rikta in dina studier mot det tekniska område som faller dig mest i smaken – alltid med ett fokus på kreativitet och innovation. Om du vill studera vidare till exempelvis ingenjör eller inom medicin efter gymnasiet är detta rätt programfördjupning för dig.
Går att läsa i:
Göteborg, Solna, Uddevalla
Design

Design

Ska framtidens kläder ha inbyggda tekniska funktioner? Hur ska de i så fall se ut? Hur ska vi transportera oss från punkt A till punkt B i framtiden? Hur ska dessa färdmedel utformas? Detta är några framtida utmaningar som du kan komma att arbeta med efter att ha gått fördjupningen Design. Du får lära dig om allt som har med teknik och design att göra, och utbildningen är uppbyggd för att kunna inriktas mot olika områden utifrån elevens intressen. Är du intresserad av mode, arkitektur, produktutveckling eller något annat inom designspektrat? Specialisera dig inom det du brinner för. På fördjupningen lär du dig beräkna, bygga och förstå hur en konstruktion är uppbyggd, men även göra den estetiskt tilltalande.
Går att läsa i:
Göteborg, Helsingborg, Uddevalla
Elever vid laptop tittar på elev som använder whiteboard

UNIK PEDAGOGIK

Innovationsprocesser

På Thoren Innovation School jobbar vi med innovationsprocesser: projekt där du tillsammans med dina klasskamrater får ta del av problem och utmaningar och med hjälp av idégenerering komma fram till lösningar. Du lär dig metoder för att hitta på nya, kreativa idéer och även förverkliga dem – på samma sätt som framgångsrika företag jobbar världen över.
Elev i ljust och fräscht klassrum med stora fönster sitter vid en laptop

DIGITAL UNDERVISNING

Du får en egen dator

Vi arbetar med digitalt lärande och du som elev får en bärbar dator som ditt arbetsredskap under gymnasietiden. Det finns även stationära datorer på skolan för mer avancerade projekt.
Elever sitter och jobbar med bärbara datorer i stort klassrum med högt i tak

UF

Starta ett eget företag genom Ung Företagsamhet.

På Thoren Innovation School lär du dig ta dina idéer och innovationer från teststadiet till en färdig produkt under Ung Företagsamhet. På samtliga program har du möjlighet att starta ditt eget företag och testa på livet som entreprenör. 
Fler funderingar?

Mer från Thoren Innovation School

Vill du besöka oss?

Jag vill hälsa på!

Du som går i nian har möjlighet att vara Elev för en dag hos oss – då kan du se om vi är skolan för dig och träffa våra elever. Klicka i formuläret så hörs vi! 
Intresseanmälan
Tack för att du kontaktar oss! Vi hör av oss :-)
Oj! Något blev fel. Försök igen.
Har du frågor?

Jag vill veta mer!

Vill du veta mer om hur det är att gå på Thoren Innovation School? Skicka in en intresseanmälan – vi svarar på alla dina frågor! 
Intresseanmälan
Tack för att du kontaktar oss! Vi hör av oss :-)
Oj! Något blev fel. Försök igen.
Göteborg
Helsingborg
Lund
Malmö
Solna
Uddevalla
Besök våra skolor!

Öppet hus

Ta chansen att besöka oss på Öppet hus! Kolla in sidan för den skola du är intresserad av i menyn. Där hittar du datum för nästa öppet hus och annat skoj!