Elev för en dag
Elev för en dag
Kontakta oss
Kontakta oss
Senaste nytt
Senaste nytt
El- och energiprogrammet

IT

PROGRAM

Ser du dig själv som en framtida IT-tekniker, webb- eller apputvecklare? Vill du ha en IT-utbildning som ger dig många jobbmöjligheter inför framtiden? Kanske funderar du på att plugga vidare efter gymnasiet?

Då ska du välja IT Program. På programmet får du en bred teknisk plattform som förbereder dig för en mängd datayrken, oavsett om du i framtiden vill jobba som exempelvis IT-tekniker eller med att utveckla datasystem, webbplatser och appar.

IT

Fakta

Efter studierna

Några yrken att läsa vidare till efter gymnasiet: webbutvecklare, it-support, nätverkstekniker, datasäkerhetsansvarig, apputvecklare och mycket mer.

Vad händer sen?

  • Starta eget företag inom IT eller teknik.
  • Studera vidare på universitet eller högskola.
  • Börja jobba direkt som webbutvecklare, IT-tekniker med mera! 

Praktik

På IT Program har du som elev minst 15 veckors APL (arbetsplatsförlagt lärande), vilket innebär att du är ute på ett företag där du, utifrån ditt program och din programfördjupning, får lära dig mer om ditt framtida yrke i praktiken. Genom din APL samlar du inte bara på dig nyttig arbetslivserfarenhet, utan du har även ett gyllene läge att komma i kontakt med arbetsmarknaden och knyta viktiga kontakter inför ditt framtida arbetsliv.

Poängplan

Gymnasiegemensamma
Programgemensamma
Inriktningskurser
Programfördjupning
Individuellt val
Gymnasiearbete
Ansök

Programfördjupning

IT Webb

IT Webb

Detta är rätt val för dig som brinner för IT, programmering och allt som har med datorer att göra. Programfördjupningen är bred och fokuserar såväl på IT som på webbutveckling. Du läser kurser bland annat inom IT, nätverkssäkerhet, webbutveckling, programmering och entreprenörskap. Denna fördjupning lämpar sig perfekt för dig som i framtiden vill jobba som exempelvis IT-tekniker, med support eller som säljare inom IT alternativt med spel-, app- och webbutveckling.
Går att läsa i:
Lund, Uddevalla
Elever vid laptop tittar på elev som använder whiteboard

UNIK PEDAGOGIK

Innovationsprocesser

På Thoren Innovation School jobbar vi med innovationsprocesser: projekt där du tillsammans med dina klasskamrater får ta del av problem och utmaningar och med hjälp av idégenerering komma fram till lösningar. Du lär dig metoder för att hitta på nya, kreativa idéer och även förverkliga dem – på samma sätt som framgångsrika företag jobbar världen över.
Elev i ljust och fräscht klassrum med stora fönster sitter vid en laptop

DIGITAL UNDERVISNING

Du får en egen dator

Vi arbetar med digitalt lärande och du som elev får en bärbar dator som ditt arbetsredskap under gymnasietiden. Det finns även stationära datorer på skolan för mer avancerade projekt.
Elever sitter och jobbar med bärbara datorer i stort klassrum med högt i tak

UF

Starta ett eget företag genom Ung Företagsamhet.

På Thoren Innovation School lär du dig ta dina idéer och innovationer från teststadiet till en färdig produkt under Ung Företagsamhet. På samtliga program har du möjlighet att starta ditt eget företag och testa på livet som entreprenör. 
Fler funderingar?

Mer från Thoren Innovation School

Vill du besöka oss?

Jag vill hälsa på!

Du som går i nian har möjlighet att vara Elev för en dag hos oss – då kan du se om vi är skolan för dig och träffa våra elever. Klicka i formuläret så hörs vi! 
Intresseanmälan
Tack för att du kontaktar oss! Vi hör av oss :-)
Oj! Något blev fel. Försök igen.
Har du frågor?

Jag vill veta mer!

Vill du veta mer om hur det är att gå på Thoren Innovation School? Skicka in en intresseanmälan – vi svarar på alla dina frågor! 
Intresseanmälan
Tack för att du kontaktar oss! Vi hör av oss :-)
Oj! Något blev fel. Försök igen.
Göteborg
Helsingborg
Lund
Malmö
Solna
Uddevalla
Besök våra skolor!

Öppet hus

Ta chansen att besöka oss på Öppet hus! Kolla in sidan för den skola du är intresserad av i menyn. Där hittar du datum för nästa öppet hus och annat skoj!