Elev för en dag
Elev för en dag
Kontakta oss
Kontakta oss
Senaste nytt
Senaste nytt
För dig som brinner för idrott

Thoren Sports Profile

Drömmer du om en elitsatsning inom din idrott? Kanske ett framtida OS-guld? Oavsett nivån på din idrottsliga ambition vill Thoren Innovation School hjälpa dig med det samtidigt som du får en förstklassig utbildning.

Bara för att du börjar på gymnasiet behöver du inte ge upp drömmen om ett OS-guld. Du ska satsa på det du älskar och vi vill hjälpa dig på vägen mot ditt mål. Därför har vi skapat Thoren Sports Profile, som ger dig möjlighet att utöva din idrott under det individuella valet. Vi hjälper dig att lyckas med dina studier samtidigt som du kan fortsätta med din idrottssatsning.

Vi ger tillbaka och bidrar till samhället via idrottsaktiva ungdomar.
Vi gör allt det för dig eftersom vi brinner för idrott och ungdomars utveckling. Vi vill lyfta dig som idrottare. Vi är övertygade om att det stärker idrottens roll som hälsofrämjande och ger positiva effekter på både studiemotivation, studiegång och betyg. Vi uppmuntrar också ett nära samarbete med din lokala idrottsförening för att skapa en idrottsprofil på skolan som passar dig.

Thoren Sports Profile logotyp

Låt din talang leda dig till framgång!

Så här fungerar det:

I Thoren Sports Profile ingår tre kurser: delar av Idrott och hälsa 1, Idrott och hälsa -specialisering 1 och Idrott och hälsa – specialisering 2. De två sistnämnda är individuella val, vilket utesluter val av andra individuella kurser.

1
Individuellt upplägg utifrån dina behov, med exempelvis anpassat schema.
2
Upplägg med kurser inom det individuella valet kopplade till din idrott.
Idrott och hälsa specialisering 1 (100 p)
Idrott och hälsa specialisering 2 (100 p)
3
Läs kurserna Idrott och hälsa – specialisering 1 och 2, men du utför inte idrotten under skoltid.
Då utför du din idrott på kvällar och helger, och vår idrottslärare bedömer prestationen tillsammans med din tränare/handledare.
Se vad eleverna säger

Eleverna på TSP berättar själva

Alumnerna om Thoren Sports Profile: “Ni måste gå det”

Alumnerna om Thoren Sports Profile: “Ni måste gå det”

Tre elever, tre olika sporter – en gemensam nämnare; Vera, Amy och Tilda maxade sin idrottssatsning på gymnasiet genom Thoren Sports Profile. Nyligen återvände trion till skolan för att hålla i varsitt pass för nuvarande elever.
April 11, 2023
Av 
Redaktionen
TSP
Thoren Sports Academy blir Thoren Sports Profile

Thoren Sports Academy blir Thoren Sports Profile

Thoren Innovation School döper om sin idrottssatsning Thoren Sports Academy till Thoren Sports Profile. Det nya namnet ska spegla konceptet på ett tydligare sätt.
February 3, 2022
Av 
Redaktionen
TSP
På TIS mixar Omair och Karim det bästa av två världar

På TIS mixar Omair och Karim det bästa av två världar

Boxning före och efter skolan, och numera även på skoltid. Thoren Innovation School-eleverna Omair Feroz och Karim Abd-Aljawad kan inte få nog av sporten – nu är de med i skolans idrottsförening, som hjälper dem nå framgångar både inom idrotten och skolgången. – Vem tackar nej till ett betyg som man får av att göra något man gillar, säger Karim.
June 17, 2022
Av 
Redaktionen
TSP
Thoren Sports Profile öppnar upp nya möjligheter – se nya filmen här!

Thoren Sports Profile öppnar upp nya möjligheter – se nya filmen här!

Thoren Sports Profile gör det möjligt för fler att satsa på sin idrott under gymnasiet. Hör Carl och Tilda berättar om varför de valde att gå med i Thoren Innovation Schools nya idrottsförening!
May 3, 2021
Av 
Redaktionen
TSP
Thoren Sports Profile – för dig som brinner för idrott

Thoren Sports Profile – för dig som brinner för idrott

Oavsett nivån på elevens idrottsliga ambitioner vill Thoren Innovation School hjälpa elever att fortsätta utvecklas samtidigt som dom får en förstklassig utbildning.
September 15, 2020
Av 
Redaktionen
TSP